{ LIFESTYLE }
27 Feb 2021
女藝人未必一定爭妍鬥麗! 娛樂圈都有真閨蜜!

人話娛樂圈無真朋友,表面上親熱合照或是交頭接耳只係假象!其實女藝人未必一定爭妍鬥麗,娛樂圈都有真閨蜜!今日我地就盤點香港娛樂圈三大閨蜜團!



1
)胡定欣、胡杏兒、李施嬅、姚子羚、胡蓓蔚和黃智雯

「胡說八道會」由來因為有三位成姓「胡」,她們全部同樣來自TVB,而且又係花旦,係呢個圈子真係好難得。當中胡杏兒成為「胡說八道會」第一位出嫁的女生,好閨蜜們都是兩位仔仔的契媽,不時會係IG分享短片。





不過當中最夾嘅一定係佢哋五位女生都好鍾意做運動,由做training到戶外行山都有。



2G.E.M. 何超蓮、李蘊

三位女生都是1991年出生,成為好友是很自然的事!平時一得閒就會捉實時間見面,更擁有友誼手鍊!



第一位成為人妻兼人母的李蘊,2016年與圈外男友舉行婚禮時,圈中好友只邀請了超蓮同G.E.M.出席,可以見得姊妹情深!李蘊之後誕下一仔一女,超蓮同G.E.M.都有份做契媽!



3)陳凱琳、龔嘉欣、譚凱琪、沈卓盈

2018年,陳凱琳、龔嘉欣、譚凱琪、沈卓盈合作拍攝TVB劇集《平安谷之詭谷傳說》而成為好友,更組成「少婦聯盟」。




早前譚凱琪嘅囡囡Baby G日百日宴,都有邀請「少婦聯盟」出席,陳凱琳表示知道zoieB女非常興奮,甚至幻想B女可能係仔仔未來女友!



News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION