{ BEAUTY }
14 Mar 2019
包包面即時細一倍!必學日韓超流行「胎毛燙」

韓式編髮追求簡約整齊感,而日式編髮則追求蓬鬆自然感,雖然兩種編髮都主張不同嘅感覺,但都有個共通點就係要留有「胎毛」(即係BB毛)!唔好睇少呢啲胎毛嘅重要性,適當地係編髮中預留,可以即時令面部睇起嚟細一倍,簡直係包包面女生嘅救星!

包包面, 胎毛燙

想要利用胎毛做到即時瘦臉嘅效果,就要留意呢個三個位置!分別係「額角」、「髮鬢(的水)」、「後頸」,預留呢三個位置嘅胎毛加上微微夾捲,即時令造型睇起嚟更完整,更可愛!

包包面, 胎毛燙

在 Instagram 查看這則貼文

청담동미용실 차홍아르더이은 빌드펌 , 레이어드컷(@lee_eun_ch)分享的貼文 張貼


其實「胎毛」仲可以修飾女生們常見嘅禿額角問題,只要剪頭髮時係額角預留頭髮,就要紮起頭髮就唔怕好似禿頭咁啦!下次剪頭髮記得同髮型師要求啊!

在 Instagram 查看這則貼文

강남역미용실 차홍룸 신논현점 실장 김경환 빌드펌 허그펌(@hwan1059)分享的貼文 張貼


學識呢招「胎毛燙」,就算只係紮個馬尾都可以好睇!仲唔快啲收藏!

包包面, 胎毛燙

在 Instagram 查看這則貼文

伊藤 りか(@rrrika.i)分享的貼文 張貼

Photo Source: Instagram @ryo_hair @lala_updo

KEYWORDS / 包包面, 胎毛燙
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION