{ LIFESTYLE }
08 Nov 2018
吳亦凡被美國網友諷刺無人識 前隊友EXO成員Lay留言力撐

一向新聞多多嘅前EXO成員吳亦凡,近日除了係頒獎禮上一身紅衣、銀鏈,再加滿面鬚渣嘅造型,卻被網民瘋傳兼恥笑成「大叔」掀起話題之外。佢首新歌擊敗美國小天后Ariana Grande、天后Lady GaGa等人,打入美國iTunes榜首,同樣受到高度關注。皆因佢受到海量美國網友抨擊,紛紛留言話對方作弊登榜,仲諷刺吳亦凡係「Kris Who」(kris wu)。




同樣係上月係美國推出新solo碟《NAMANANA》,正式進軍美國嘅吳亦凡嘅前隊友、EXO嘅中國成員Lay(張藝興),今日就係微博留言,「剛在美國出道,沒人認識正常,不認識的爭取拿音樂讓你們認識,獨樂樂不如眾樂樂,榜單見不如舞台見。」佢更表示不相信中國人可以做到的,可以滾遠點。




Lay嘅留言被指係暗撐前隊友吳亦凡。



而被指作弊登榜嘅吳亦凡,美國iTunes將吳亦凡嘅新專輯數據全數清除,更跌到100名以外,至於Ariana同Lady GaGa嘅歌曲亦重回榜首。




Source:Instagram
Text:Alina wan

KEYWORDS / 吳亦凡, 張藝興
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION